Arctic Race of Norway med fokus på design

(Arctic Race of Norway og Nordnorsk Design- og arkitektursenter (NODA), har inngått et samarbeid om å synliggjøre viktigheten av sykkeldesign. Gjennom to arrangementer, en for voksne og en for ungdom vil design av sykkel stå i fokus)
I forbindelse med gjennomføringn av Arctic Race of Norway i Harstad, ønsker vi i Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA) å presentere et prosjekt med fokus på sykkeldesign, som en fin oppvarming til den store folkefesten. Med vårt prosjekt ønsker vi å tilføre en ekstra dimensjon til Arctic Race of Norway når det går av stabelen i Harstad 13.-15.august.
Med sykkelen i fokus vil vi både begeistre og skape entusiasme for arrangementet og vise frem design som fagområde. Prosjektet, som vil foregå over tre dager, vil bestå av et foredrag, en workshop og en utstilling.

Kveldsforedrag: 11 august

Gjennom vårt kveldsforedrag vil de oppmøtte få et faglig påfyll hvor vi vil ta for oss sykkeldesign med fokus på materialer, teknologi, produksjonsmetoder og forskjellige trender og sykkelkulturer.

http://www.no-da.no/aktiviteter/p%C3%A5fyll-11-sykkeldesign

https://www.facebook.com/events/469050339928797/ 

Workshop: 12 august

Til workshopen, vil vi gjerne invitere ungdom til å designe sin egen sykkel, og hvor den siste dagen vil det være anledning for ungdommen å stille ut resultatene fra workshopen på en utstilling og vernissage vi ønsker å ha på Galleri Nord-Norge.

Sykkel & Motor as har donert en sykkel som skal loddes ut blant deltaktere. Til å holde foredraget og workshopen har vi fått tak i prisvinnende sykkeldesigner Tomas Brødeskift. Sykkelkongen Thor Hushov kommer innom og tegner med deltakere under workshopen. Til utstillingen har vi gleden av å få alle de 300 deltakere til den offisielle ARN middag som skal være samme kvelden. ARN har besluttet å flytte velkomstdrinken til Galleriet slik at alle deltakere kan få med seg utstillingen som en flott start på deres kveld!

 http://www.no-da.no/aktiviteter/sykkeldesign-workshop

https://www.facebook.com/events/1026587644037709/

Sammarbeidspartnere og sponsorer Galleri NordNorge, Arctic Race of Norway, Kunnskpasparken Nord, Sparebank 1 Nord-Norge (Harstad), Sykkel & Motor as, Hipp Hurra as, Harstad Kommune.