Innstrammede smitteverntiltak

Krav om fersk negativ koronatest for reisende fra røde land. Ingen innslipp på utesteder etter ti om kvelden. Dette er to av regjeringens nye innstramminger for å hindre koronasmitten.

Smitteverntiltakene strammes inn

Krav om fersk negativ koronatest for reisende fra røde land. Ingen innslipp på utesteder etter ti om kvelden. Dette er to av regjeringens nye innstramminger for å hindre koronasmitten.

- Smittesituasjonen er urovekkende og nå må vi ta grep for å hindre at situasjonen blir enda verre. Dette vil få konsekvenser for bedrifter og derfor er det viktig at vi får plass en bedre kompensasjonsordning, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

Regjeringen la torsdag frem nye innstramminger i smitteverntiltakene etter at smittetallene har økt kraftig de siste ukene. Regjeringen og helsemyndighetene er bekymret. 

Dette er noen av tiltakene, de fleste innføres fra natt til mandag 9. november:

  • Alle bør holde seg hjemme, og begrense sosial kontakt med andre mennesker.
  • Innreise: Reisende fra røde land må fremvise negativ test tatt mindre enn 72 timer før ankomst.
  • Ti dagers karantene tas på fast arbeidsplass/bopel/egnet oppholdssted. Unntak for nordmenn, personer som har bosted i Norge eller personer i transitt, samfunnskritisk personell og personer som jevnlig kommer til Norge fra Sverige og Finland for å jobbe. Det skal gjennomføres jevnlige tester i Norge.
  • Innenlandsreiser: Anbefaling om å ikke foreta unødvendige reiser, men nødvendige arbeidsreiser og hyttereiser uten kontakt med andre er greit.
  • Private sammenkomster reduseres fra 50 til 20 personer.
  • Arrangementer: inntil 50 innendørs uten fastmonterte seter, som i dag. Innendørs kan det være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
  • Restauranter/utesteder i hele landet får ikke slippe inn folk etter kl. 22. og det er skjenkestopp ved midnatt. (Innføres fra natt til lørdag.)
  • I tillegg kan det innføres lokale smitteverntiltak.