Innstrammede smitteverntiltak

Krav om fersk negativ koronatest for reisende fra røde land. Ingen innslipp på utesteder etter ti om kvelden. Dette er to av regjeringens nye innstramminger for å hindre koronasmitten.

Smitteverntiltakene strammes inn
05.11.202014:29 Ole Jonny

Krav om fersk negativ koronatest for reisende fra røde land. Ingen innslipp på utesteder etter ti om kvelden. Dette er to av regjeringens nye innstramminger for å hindre koronasmitten.

- Smittesituasjonen er urovekkende og nå må vi ta grep for å hindre at situasjonen blir enda verre. Dette vil få konsekvenser for bedrifter og derfor er det viktig at vi får plass en bedre kompensasjonsordning, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

Regjeringen la torsdag frem nye innstramminger i smitteverntiltakene etter at smittetallene har økt kraftig de siste ukene. Regjeringen og helsemyndighetene er bekymret. 

Dette er noen av tiltakene, de fleste innføres fra natt til mandag 9. november:

  • Alle bør holde seg hjemme, og begrense sosial kontakt med andre mennesker.
  • Innreise: Reisende fra røde land må fremvise negativ test tatt mindre enn 72 timer før ankomst.
  • Ti dagers karantene tas på fast arbeidsplass/bopel/egnet oppholdssted. Unntak for nordmenn, personer som har bosted i Norge eller personer i transitt, samfunnskritisk personell og personer som jevnlig kommer til Norge fra Sverige og Finland for å jobbe. Det skal gjennomføres jevnlige tester i Norge.
  • Innenlandsreiser: Anbefaling om å ikke foreta unødvendige reiser, men nødvendige arbeidsreiser og hyttereiser uten kontakt med andre er greit.
  • Private sammenkomster reduseres fra 50 til 20 personer.
  • Arrangementer: inntil 50 innendørs uten fastmonterte seter, som i dag. Innendørs kan det være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
  • Restauranter/utesteder i hele landet får ikke slippe inn folk etter kl. 22. og det er skjenkestopp ved midnatt. (Innføres fra natt til lørdag.)
  • I tillegg kan det innføres lokale smitteverntiltak.